Hotelli Lasaretti

Ajankohtaista Hiilijalanjälki pienemmäksi

9.11.2020

Lasaretti on tehnyt syksystä saakka yhteistyötä Ciiyoun kanssa. Ciiyoun tarkoituksena on pienentää hiilijalanjälkeä vähentämällä ruokahävikkiä. Yritys hankkii kaupoilta hävikkiin meneviä hedelmä- ja vihannesosaston tuotteita, jotka ovat edelleen käyttökelpoisia, mutta niitä ei voi enää kaupassa syystä tai toisesta myydä. Esimerkiksi valmiiksi pakatuissa hedelmärasioissa voi olla yksi huonoksi mennyt hedelmä, jolloin rasian myynti kaupassa ei enää onnistu. Muut rasian hedelmät joutuisivat muuten hävikkiin, mutta Ciiyoun ansiosta ne voidaan vielä hyödyntää. Näitä hävikkituotteita käsittelemällä saadaan aikaan uusia, laadukkaita raaka-aineita, joita ravintolat voivat hyödyntää keittiöissään. 

Keittiömestari Mikko Huhtala kertoo, että Ciiyoulta tilataan Lasarettiin hedelmiä, tuoreita kasviksia sekä marinoituja kasviksia. Ennakkoon ei tiedetä, mitä tuotteita milloinkin saadaan, mutta tuotteet ovat olleet erittäin laadukkaita ja käyttökelpoisia.

”On hyvä, että koska meidän ruokalistamme eivät ole niin sidottuja, voimme muokata esimerkiksi viikon lounaslistaa sen mukaan, mitä tuotteita Ciiyoulta milloinkin saamme. Tuotteet sopivat erinomaisesti salaattipöytään ja on tietenkin hyvä, että voimme osaltamme osallistua ilmastotalkoisiin ja tarjota asiakkaille vastuullista ruokaa. Yhteistyö on toiminut kaikkinensa hyvin”, sanoo Mikko Huhtala. 

Koemme Lasaretissa hiilijalanjäljen pienentämisen tärkeänä. Hotellilla ja kokouspalveluilla on ollut Joutsenmerkki jo vuosien ajan. Sen ansiosta kiinnitämme erityistä huomiota esimerkiksi veden- ja sähkönkulutukseen, kierrätykseen sekä vastuullisiin hankintoihin. Kertakäyttöastioita ei käytetä ja hotellihuoneissa on kierrätyksen mahdollistavat roska-astiat yhden sekajäteastian sijaan.

Ciiyoun toimintaan voit tutustua tarkemmin heidän omilla nettisivuillaan.