Taiteilijahuoneet

Viimeisimmän hotelliremontin yhteydessä taiteeseen otettiin aivan uusi lähestymistapa. Viisi pohjoissuomalaista taiteilija kutsuttiin mukaan ideoimaan ja sisustamaan uudistettavia hotellihuoneita. Näin syntyi viisi erilaista, täysin uniikkia hotellihuonetta, joissa konkreettisesti näkyy jokaisen taiteilijan näkemys ja kädenjälki. Ajattelimme tuoda taidetta vielä lähemmäs asiakkaita ja sen myötä herättää uusia, toivottavasti luovan raikkaita ajatuksia. Tavallisuudesta poikkeavassa hotellihuoneessa majoittuessa arki toivottavasti tuntuu olevan askeleen kauempana.  Taiteilijahuonetta voi toivoa käyttöönsä varauksen yhteydessä (ei lisähintaa). Huoneita löytyy seuraavista huonekategorioista: yhden hengen huone, perhehuone ja superiorhuone.

Taiteilijat ovat:
Jaakko Heikkilä
Jaakko Mattila
Moosa Myllykangas
Veikko Törmänen
Hannu Väisänen

Taiteilijaesittelyt

Jaakko Heikkilä (s. 1954 Kemi) on Kukkolan kylässä Torniossa asuva valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja. Hän on tullut tunnetuksi ihmisten ja ihmisryhmien kuvaajana ympäri maailmaa. Hän on kuvannut kotiseutunsa Tornionjokilaakson lisäksi mm. Armeniassa, Venäjällä, Serbiassa, Italiassa, Britanniassa, Brasiliassa, Kuubassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Hänen kuviaan on ollut näyttelyissä useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa ja Etelä-Amerikassa. Venetsian biennaalissa hän oli esillä 2005, valokuvataiteen valtionpalkinnon hän sai 2007, Saksan Hanaun kansainvälisen taidekilpailun hän voitti 2002 ja 2017 hän sai Barentsin alueen kulttuuristipendin. Kesällä 2016 Heikkilän valokuvanäyttely ”Veden kätkemiä huoneita” oli esillä Kansallismuseossa.

Jaakko Mattila (s. 1976 Oulu) on taidemaalari, joka on tehnyt myös grafiikkaa yhteistyössä galleriapaja Himmelblaun kanssa. Hän on opiskellut kuvataidetta The Surrey Institute of Art&Design University Collegessa Englannissa. Mattilan teosten elementit ovat pääosin abstrakteja ja minimalistisia, keskeisessä roolissa ovat usein ympyrät ja pallot, mutta myös muut geometriset muodot. Usein hän käyttää hyväkseen painovoimaa ja antaa maalin valua. Hänen teostensa koko vaihtelee pienestä valtavaan ja hän tavoittelee sellaisia värien ja muotojen kombinaatioita, jotka tuntuvat aina aidoilta. Mattilan teoksia on ollut esillä näyttelyissä sekä kotimaassa että ulkomailla, varsinkin Englannissa ja niitä löytyy myös useista julkisista kokoelmista.

Moosa Myllykangas (s. 1960 Sievi) on alun perin opiskellut tekstiilisuunnittelijaksi ja vasta pitkähkön opettajauran jälkeen hän opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa ja suoritti maisteritutkinnon 1998. Kuvataiteilijana hän tekee pääasiassa kuvanveistoa käyttäen erilaisia materiaaleja mm. metalleja, muoveja, akryyliä ja polykarbonaattia. Myös kierrätysmateriaalit ovat tärkeässä osassa hänen tuotannossaan ja niinpä teokset muodostuvat usein metallista, muovista, kumista, pitsistä ja helmistä ja teosten koko vaihtelee minimalistisista jättimäisiin. Myllykankaan tuotannolle on ominaista arkipäiväisen ja loistokkaan yhdistäminen ja teoksia luonnehtii huolellinen työstöjälki ja kauneuden tavoittelu. Moosa Myllykankaan teoksia on ollut esillä sekä kotimaisissa että ulkomaisissa näyttelyissä ja useissa julkisissa kokoelmissa.

Veikko Törmänen (s. 1945 Kuusamo) on oululainen taidemaalari ja taidegraafikko, jonka teoksia on ollut esillä näyttelyissä vuodesta 1972 lähtien. Alkuvuosina hänen teoksensa olivat pikkutarkkoja, jopa fotorealistisia esinekuvauksia, mutta viimeiset vuosikymmenet hänen teoksensa ovat olleet ilmaisultaan minimalistisia ja perustuneet geometrisiin muotoihin, kirkkaisiin vastaväreihin ja huolelliseen tekniikkaan. Keskeisessä osassa hänen taiteessaan ovat piste, neliö, suorakaide ja ympyrä. Maalausten ja grafiikan lisäksi hän on tuottanut myös veistoksia, mobileita ja huonekaluja, joissa kaikissa on esillä myös hänen erehtymätön värisilmänsä ja työstämisen tarkkuus. Veikko Törmäsen teoksia on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä ja yksityisissä ja julkisissa taidekokoelmissa. Hänen vuonna 1997 valmistunut ”Elämänkaari”-maalauksensa on esillä Oulun tuomiokirkossa. Veikko Törmänen sai taiteilijaeläkkeen vuonna 2009.

Hannu Väisänen (s. 1951 Oulu) on kuvataiteilija ja kirjailija, joka on vuodesta 1989 asunut Ranskassa. Taiteilijan juuret ovat vahvasti Lasaretinsaarella, sillä sotilasmestari-isänsä toimi armeijan esikunnan päivystäjänä ja Hannu vieraili saarella, isänsä työpaikalla useasti. Hannu Väisänen valmistui Ateneumista 1974. Taidegraafikkona Väisänen on tullut tunnetuksi mm. Kalevalan uuden painoksen kuvituksesta v. 1999 ja taidemaalarina hänen tunnetuimpia töitään ovat  kirkkomaalaukset akateemikko Juha Leiviskän suunnittelemassa Pyhän Tuomaan kirkossa Oulussa ja Simo Paavilaisen suunnittelemassa Kontulan kirkossa Helsingissä. Väisäsen grafiikan ja maalausten tuotanto on ollut laaja ja arvostettu ja lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu tekstiilitaide yhteistyössä mm. Finlaysonin kanssa. Väisänen on julkaissut 10 kirjaa ja kirjoittanut lukuisan määrän esseitä ja kolumneja eri julkaisuihin. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla sekä kaikissa merkittävissä suomalaisissa kokoelmissa. Hannu Väisänen sai Taiteen Valtionpalkinnon 2007, Finlandia-palkinnon 2007 ja Kirjallisuuden Valtionpalkinnon 2015.