Hotelli Lasaretti
Henkilö osoittamassa sormilla hotellihuoneen suunnittelupiirrosta.

Ajankohtaista Taiteilijan huone – Moosa Myllykangas on yksi taiteilijoista, joiden suunnittelutyöstä muotoutuu hotellihuone Lasarettiin

4.10.2018

Oululaisen hotelli Lasaretin seinät huokuvat alueen pitkää historiaa. Taideteokset hotellin seinillä kertovat kulttuurista, jota hotellissa halutaan vaalia arvokkaana asiana. Jatkumona tälle hotellia uudistetaan tekemällä osa huoneista taiteilijoiden suunnittelemana. Taiteilijahuoneet ovat tekijöidensä näkemyksiä siitä miltä arvokkaan hotellihuoneen tulisi näyttää.

Oululainen pitkän linjan taiteilija Moosa Myllykangas suunnittelee yhden viidestä Lasarettiin tulevista taiteilijan huoneista: ”On kunnia saada suunnitella yksi Lasaretin taiteilijan huoneista. Tarvitsen aina hyvää suunnittelutyötä varten taustan, jota vasten nojata. Hupisaarten kaunis miljöö metsineen on tätä varten upea.”

Tilan täytyy viestiä

Moosa Myllykankaalle metsä on myös henkilökohtaisesti tärkeä. Se on osa lapsuusmuistoja ja olennainen osa jokapäiväistä elämää. Tämän vuoksi suunniteltavalla huoneella on hänelle isot tavoitteet joita sen tulisi täyttää. Pitkän linjan taitelija haluaa korostaa työn viestiä, jonka välittämisen keinona materiaalit toimivat.

”Ensivaikutelma mihin tahansa tilaan astuessa on aina tärkeä. Haluan, että vierailijat voisivat kokea olevansa osa kokonaisuutta, jota suunnittelemani huone edustaa. Olen valinnut esimerkiksi huoneeseen maton, jonka väritys muistuttaa pystymetsän läpi tulevaa auringon valoa. Lisäksi ajatukseni on tehdä sängyn ylle kupariverkosta mäntyjä, jolloin vierailija voisi kokea nukkuvansa puiden katveessa. Minulle metsä on yksi harvoja paikkoja joissa ihminen voi todella rauhoittua. Tämän tunnelman haluan tuoda myös huoneeseen. Tällöin kyse ei ole yksittäisestä taide-elementistä, vaan huone on kokonaisuus jossa voi rauhoittua ja levätä.”