Virran syyskuun erikoismenussa nautitaan pohjoisen arktisista mauista

Syyskuun erikoismenussamme yhdistyvät syksyn tuoreet ainekset sekä pohjoisen perinteiset maut. Pohjoiset arktiset maut -erikoismenuja on tarjolla useissa ProAgrian Pohjoinen ruoka ja matkailu -hankkeessa mukana olevissa ravintoloissa. Jokainen ravintola toteuttaa menun omalla tavallaan. Virran menussa on keskitytty tarjoamaan paikallisia raaka-aineita sekä syksyn satokauden tuoreita aineksia. Virran keittiömestari Mikko Huhtala kertoo menun sopivan ravintolan toimintaperiaatteisiin:

Haluamme tukea paikallisen ruoan tekijöitä ja meille on tärkeää, että keittiömme raaka-aineet tulevat läheltä. Pohjoiset arktiset maut -menu onkin meillä jo kolmatta kertaa. Menun raaka-aineet tulevat pääosin paikallisilta toimittajilta ja osan niistä, kuten tyrnit ja lakat, olemme keränneet Oulun luonnosta itse. Syksyiset maut ovat parhaimmillaan juuri nyt, joten kannattaa tulla maistamaan!

Pohjoiset arktiset maut -menu on tarjolla 3.-30.9.2018. Menussa yhdistyy riistan, kalan ja tuoreiden sienien sekä marjojen herkulliset maut tarkkaan valikoitujen viinien kera. Tervetuloa nauttimaan syksyn aineksista ja paikallisesti tuotetuista herkuista!

Pohjoiset arktiset maut -menu 2018

Savustettua Hirvimakkaraa
pikkelöityjä metsäsieniä ja sinappismetanaa

***

Hiillostettua rautua
tyrni-voikastiketta
paahdettua kukkakaalia

***

Lakkajäädykettä
lakkakinuskia ja marenkia

45€

Viinipaketti 28 €
Pomares Tinto 2016, (Portugali) 12 cl
Volxem Schiever Riesling, (Saksa) 16 cl
Anakena Late Harvest Viognier (Chile) 8 cl

Varaa pöytä tästä!