Suomen taiteellisin hotelli

Lasaretin kokoustiloissa, ravintolassa, hotellihuoneissa ja jopa piha-alueella on esillä edustava kokoelma kuva- ja kuvanveistotaidetta. Taidehotellin kokoelman yhteisenä nimittäjänä on taiteilijoiden pohjoissuomalaisuus. Esillä on muun muassa Martti Aihan ja Reijo Hukkasen veistoksia sekä Niilo Hyttisen ja Sinikka Tuomisen maalauksia. Keväällä 2017 saimme Jaakko Mattilan ja Moosa Myllykankaan teokset ravintola Virtaan.

Tätä nykyä Ranskassa asuva Hannu Väisänen on hyvä esimerkki Oulusta lähtöisin olevista Lasaretin taiteen tekijöistä.  Väisänen tunnetaan taidemaalarina, graafikkona, tekstiilisuunnittelijana ja kirjailijana. Monipuolisen taiteilijan romaanit Vanikan palat (2004) ja Toiset kengät (2007) kuvaavat taiteilijan lapsuutta ja nuoruutta juuri näillä Lasaretin pihoilla 1950- ja 1960-lukujen Oulussa. Väisäsen Lasaretin ravintolasaliin toteuttama lasiseinä toimii paitsi epätyypillisenä tilanjakajana myös taiteilijan esteettis-teknisen innovoinnin tyylinäytteenä samoin kuin hotellin keskusaulaan sijoitetut valtavat maalauksetkin.

Lasaretin Aurora-saliin on toteutettu useita videotaideteoksia. Tutustu ja tiedustele mahdollisuutta kohottaa kokous- tai juhlapäivääsi taiteella!

Auroran teokset