Hotelli Lasaretti

Ajankohtaista Pikkujouluista puhutaan aina – sinä päätät sävyn

18.1.2024

Keskustelunaiheena pikkujoulut eivät jätä koskaan työyhteisöjä kylmäksi. Monen mielessä ne heijastelevat työnantajan arvostusta ja työyhteisön keskinäistä sidettä – juuri siksi pikkujouluista puhutaan pitkään ja sen puheen sävyyn kannattaa vaikuttaa toden teolla.

Mikä muu olisikaan työpaikkojen perinteistä perinteikkäin kuin pikkujoulut? Onnistuneita juhlia muistellaan pitkään, ja kyllä, niin muistellaan myös tunnelmaltaan lässähtäneitä tilaisuuksia.

Pikkujouluihin kannattaa panostaa sekä rahaa että aikaa, sillä niillä on erityisiä, tärkeitä tehtäviä. Nyt 2020-luvulla työyhteisöjen traditiot ovat ajankohtaisempia kuin koskaan; työelämä kaiken kaikkiaan on murroksessa, ja etä- ja hybridityö ovat kiinteä osa hyvin monen toimialan työarkea. Mitä se tarkoittaa pikkujouluille?

1. Luo mahdollisuus kohtaamisille, sillä niitä odotetaan. Pidä ohjelma kiinnostavana, mutta jätä liikkumavaraa myös vapaalle juttelulle.

Liikkumavaran voi ottaa myös kirjaimellisesti: väljät, viihtyisät ja tyylikkäät tilat kutsuvat liikkumaan ja tapaamaan useita henkilöitä, minkä merkitys kasvaa osallistujamäärän mukana. Tämä pätee myös monipaikkaiseen työhön: pikkujoulut voivat olla harvinainen tilaisuus tavata kollegoita, vaikka heidän kanssaan työskentelisikin päivittäin.

2. Etä- ja hybridityö muuttavat työntekijöiden sitoutumista työpaikkaan ja työnantajaan. Voi olla niinkin, että kiireisen tai liikkuvan työarjen keskellä kiittäminen ja positiivisen palautteen antaminen ei onnistu aivan entiseen tapaan. Monelle pikkujoulut ovat keskeinen kädenojennus työnantajalta ja jopa suora mittari sille, miten paljon työntekijöitä arvostetaan.

Ajatus – se on sittenkin tärkein. Myös meissä on paljon ajatusta! Keskeinen, mutta rauhallinen sijainti Lasaretinsaaressa tuo ympäröivän luonnon virvoittavan tunnelman sekä ympäröivien historiallisten rakennusten arvovallan osaksi juhlien tunnelmaa.

Tiesitkö, että esimerkiksi Aurora-salimme on monipuolinen audiovisuaalinen tila, jonka tekniikkaa voidaan hyödyntää monin eri tavoin tavoitellun tunnelman luomiseksi. Vai houkuttelisiko teitä sittenkin yksityisempi, mutta helposti lähestyttävä Merikoski-sali?

Historiamme on täynnä tarinoita ja jokaisena pikkujoulukautena niitä luodaan lisää – juuri niitä, joita muistellaan hyvällä ja pitkään.