Kaupungin kupeessa, puiston syleilyssä

Hotelli Lasaretti sijaitsee Oulujoen varressa Ainolanpuiston ja Hupisaarten puistoalueen kainalossa kävelymatkan päässä Oulun keskustasta. Rautatieasemalle ja linja-autoasemalle on matkaa vain noin kilometri. Lasaretinsaaren historialliset, näyttävät rakennukset luovat hotellin pihapiirin omaleimaisen ilmeen.

Alueella on mukavasti parkkipaikkoja, mutta lisätilaa kiireisinä kokouspäivinä löytyy lähistöltä esimerkiksi Q-Parkista tai Autoheikistä:
http://oulunpysakointi.fi/autoheikki/
https://www.q-park.fi/fi-fi/cities/oulu/uusikatu-2/

Karttalinkki Google Maps

Suositut matkailukohteet Tiedekeskus Tietomaa ja Oulun taidemuseo sijaitsevat aivan Lasaretin naapurissa. Puiston polkuja ja valkoisia puusiltoja seuraten vierailija kohtaa Hupisaaret, kesäteatterin, Pohjois-Pohjanmaan museon ja lopulta Kauppatorin, jossa sijaitsevat myös Kauppahalli, kaupunginteatteri ja kirjasto. Ainolanpuistosta löytyvät myös Kiikkusaaren keskusleikkipuisto sekä mainiot lenkkipolut. Jokivarressa kulkijaa vastaan tulevat Merikosken kalatie ja Patosilta valoteoksineen. Oulujoen vastarannalla veteen virkistäytymään kutsuu Tuiran uimaranta niin kesällä kuin talvellakin.